Gå direkt till innehåll
​Nya snabbladdare mellan Stockholm och Sundsvall

Pressmeddelande -

​Nya snabbladdare mellan Stockholm och Sundsvall

Laddoperatören CLEVER har driftsatt fyra nya snabbladdare för elbilar längs E4:an mellan Stockholm och Sundsvall och fortsätter att utöka laddnätverket norrut.

De nya snabbladdarna finns på Statoil i Hudiksvall, Statoil i Söderhamn, Statoil i Gävle och GULF i Tierp. Längs sträckan finns även ytterligare en planerad driftsättning av snabbladdare i Gnarp.

– Sträckan mellan Stockholm och Sundsvall är viktig för många och vi är glada över att erbjuda nya laddmöjligheter. Snabbladdarna är strategiskt placerade för att tillgodose elbilisters transportbehov och ingår som en viktig del i vårt mål att göra det lätt att köra elbil. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

De nya snabbladdarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Den typiska laddningstiden är mellan 15 och 30 minuter.

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på Statoils stationer. Det innebär att alla elbilsförare, även de som inte redan är CLEVER-kunder, kan köpa ett laddkort på plats och ladda sin bil.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter som erbjuds. Om en laddare är tillfälligt ur funktion syns även denna information i appen.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911 

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB och Jämtkraft AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Relaterat innehåll

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige