Gå direkt till innehåll
​Nu kan du ladda elbilen längs hela Västkusten

Pressmeddelande -

​Nu kan du ladda elbilen längs hela Västkusten

Laddoperatören CLEVER fortsätter utöka sitt nätverk av snabbladdare för elbilar. I samband med den senaste driftsättning på Preem i Stigs Center i Hisings Backa är det nu möjligt att ladda elbilen längs hela E6:an. Från Lund i syd till Strömstad i norr finns numera 14 snabbladdare strategiskt placerade längs sträckan på 43 mil.

De nya snabbladdarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Den typiska laddningstiden är mellan 15 och 30 minuter.

– Vår målsättning är tydlig, ska vi göra det enkelt att köra elbil måste vi kontinuerligt utveckla laddinfrastrukturen. Genom att utöka laddnätverket längs våra mest trafikerade vägar och bredda vår geografiska täckning skapar vi de nödvändiga förutsättningarna för att fler personer ska välja elbil och därmed omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Utöver den nya snabbladdaren vid Stigs Center har CLEVER nyligen driftsatt ytterligare 9 snabbladdare. CLEVERs kunder kan nu snabbladda bilen på Preem i Uddevalla, Tanum, Rosersberg, Grums och Brahehus samt på Statoil i Spekeröd och Norsholm. Snabbladdare finns också vid Center Syd i Löddeköpinge och vid Best Western i Ljungby.

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på Preem och Statoils stationer. Det innebär att alla elbilsförare, även de som inte redan är CLEVER-kunder, kan köpa ett laddkort på plats och ladda sin bil.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara tillfälligt ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Relaterat innehåll

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige