Gå direkt till innehåll
Mer Sverige och Circle K ingår roamingsamarbete och förenklar laddningen längs vägen för elbilsföraren
Mer Sverige och Circle K ingår roamingsamarbete och förenklar laddningen längs vägen för elbilsföraren

Pressmeddelande -

Mer Sverige och Circle K förenklar tillgängligheten för elbilisterna

Nu står det klart att ett roamingsamarbete är på plats mellan Mer Sverige och Circle K. Det betyder bland annat att båda parternas publika laddplatser kommer att öppnas upp och blir tillgängliga för varandras respektive kunder, såväl privat- som företagskunder. Samarbetet innebär ett bättre erbjudande som förenklar betalning och ger smidigare tillgänglighet till ett större nätverk av publika laddare för slutkunder.

Mer Sverige intensifierar satsningen på utbyggnaden av laddplatser med snabbare laddning i det publika laddnätverket. Som ett led i att ytterligare förenkla för elbilisterna fördjupas nu samarbetet med befintliga partnern Circle K. Roaminglösningen ger båda aktörernas kunder tillgång till varandras publika laddnätverk i Sverige med kundens befintliga betallösning, vilket innebär att kunderna totalt får enklare tillgång till fler laddplatser – och det blir samtidigt lättare att hitta laddare via företagens respektive appar, oavsett vem man är kund hos idag.

- Vi fortsätter att göra det enkelt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Roamingsamarbeten med premium-partners som likt Circle K delar vår syn på hur vi kan skapa en bra och proffsig laddupplevelse för kunden är en viktig del i detta arbete. Utöver det satsar vi vidare på att bygga fler och större laddplatser med supersnabbladdning i vårt publika laddnätverk strategiskt placerade intill restauranger, köpcenter, matbutiker och längs trafikerade vägar, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Båda parter har sett ett behov av en offensiv satsning, vilket är bakgrunden till det fördjupade samarbetet. Mer Sverige och Circle K har samarbetat sedan 2015 och idag finns det totalt cirka 40 snabbladdare under Mer’s varumärke på Circle Ks stationer. Dessa ingår i Mer’s rikstäckande publika laddnätverk med drygt 3 000 laddpunkter placerade på strategiska platser i hela Sverige. Circle K har även 120 egna laddplatser med supersnabbladdning som nu blir tillgängliga för Mer’s kunder.

Samarbetet beräknas vara igång inom kort.

- På Circle K gillar vi att göra det enkelt för kunden och det här är verkligen ett gott exempel på hur vi tillsammans med partners skapar ett ännu större mervärde för våra kunder. Att ha goda samarbeten med partners är ett perfekt komplement till vår egen kraftiga expansion av laddare. Vi är glada att nu ha fått den här lösningen på plats, säger Johan Söderberg, Director Fuel & E-mobility på Circle K.


Samarbetet i korthet:

• Mer’s och Circle Ks laddare blir synliga i varandras appar

• I apparna syns tydliga priser för laddningen

• Apparna ger även en översikt över alla laddstationer och vad det är för typ av laddare på respektive site

• Slutkunden betalar enkelt via sitt Mer-abonnemang även på Circle Ks laddare och vice versa


För mer information, kontakta gärna:

Magnus Hommel, Head of Business Development på Mer Sverige, 070 003 39 28

Ämnen

Kategorier


Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår mission är att göra hållbar elektrisk mobilitet enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Jonna Kiander

Jonna Kiander

Presskontakt Content Marketing Specialist 070-003 39 20

Relaterat innehåll

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden

Berga Allé 1
254 52 Helsingborg
Sverige