Följ Bee Charging Solutions

​CLEVER blir laddoperatör i Green Highway

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2016 11:22 CET

När Jämtkraft förra året gick in som delägare i laddoperatören CLEVER Sverige blev det klart att Jämtkrafts publika laddstationer skulle integreras i CLEVERs nätverk. Nu är integreringen klar och från och med måndagen den 18 januari tar CLEVER över driften av laddstationerna. Det innebär en förändring för de elbilsförare som vill ladda bilen då de behöver ett laddkort från CLEVER.

Under november och december profilerades Jämtkrafts publika laddstationer i Östersund, Åre, Trångsviken och ända upp till Rötviken om till CLEVER. Nu kopplas laddarna till CLEVERs nätverk och system. Detta innebär att det är CLEVER som sköter drift och underhåll på laddstationerna samt ansvarar för erbjudandet till kunderna t.ex. betalning och kundservice.

Det betyder också att elbilsförare från och med nästa vecka behöver ett laddkort från CLEVER för att betala för laddningen. CLEVER tar betalt för elen per kilowattimme och kostnaden varierar beroende på avtalsform.

– CLEVERs roll som laddoperatör är central för att fler ska våga byta till elbil. Det är viktigt med ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet för elbilisterna. Att laddarna i Green Highway nu ingår i CLEVERs landsomfattande nätverk gör det enklare för elbilsägare i regionen att köra längre med sin elbil. Vi ska göra det lätt att köra elbil. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Laddkortet beställs direkt hos CLEVER och säljs även hos lokala återförsäljare. I Green Highway-området finns laddkortet att köpa på GULF i Östersund, OKQ8 i Krokom, Åre Turistbyrå och COOP Extra i Storlien. Laddkort finns också att köpa på alla Statoil och Preem i landet som har en CLEVER laddstation. CLEVERs kundservice är dessutom tillgänglig dygnet runt och hjälper de som inte redan är CLEVER-kunder att komma igång med laddningen.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

CLEVER är Skandinaviens ledande laddoperatör och gör det lätt för företag, privatpersoner och kommunala aktörer, att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

CLEVERs avsikt är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning och bygger just nu Sveriges största publika laddnätverk med snabbladdare längs de större transportkorridorerna.

Mer information:

Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB Tekniska verken i Linköping AB.

Bifogade filer

PDF-dokument