Följ Bee Charging Solutions

CLEVER Sverige AB stärker ägarkretsen

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2015 08:00 CEST

Nu är det klart att Jämtkraft går in som hälftenägare i CLEVER Sverige AB tillsammans med Öresundskraft.

CLEVER Sverige erbjuder laddare för hemmet, arbetsplatsen och publik snabbladdning. Konceptet, som redan är etablerat och marknadsledande på den danska marknaden, innefattar också betallösningar för elen som bilarna laddas med. Avsikten är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning.

– Vi tror starkt på CLEVERs koncept. Nu ser vi fram emot att som delägare tillsammans med Öresundskraft ta ytterligare steg för en ökad elbilsanvändning. Jämtkraft och Öresundskraft intar nu tillsammans en ledande position bland de regionala energibolagen inom laddinfrastruktur, säger Anders Ericsson, vd Jämtkraft.

Sedan 2009 har Jämtkraft arbetat för att underlätta för introduktionen av elbilar i sin region, bland annat genom en aktiv roll i Green Highway-projektet med fokus på Tröndelag, Jämtland och Västernorrland.

– Det räcker inte med en regional lösning om det ska bli enkelt på riktigt att köra elbil, vi måste kunna ladda enkelt även när vi kör längre. Vi är stolta över att nu ta steget fullt ut för elbilsförarna genom CLEVERs kundanpassade koncept, säger Arne Jansson, försäljningschef Jämtkraft.

– Det är med stor glädje vi hälsar Jämtkraft välkomna som delägare, säger Öresundskrafts vd Anders Östlund.

– Det är ett beslut som ritar om kartan för elbilsladdning i Sverige. Jämtkraft har värdefull erfarenhet och ett nätverk av laddare som geografiskt kompletterar det som CLEVER bygger i södra Sverige. Nu tar vi ett stort steg för att förverkliga vår gemensamma vision: att göra det lätt att köra elbil i hela landet.

Jämtkraft har byggt upp ett starkt publikt laddnätverk som nu kommer att förses med CLEVERs ladd- och betallösningar.

– Vi är glada över att vi i Jämtkraft får ytterligare en stark och tydlig ägare som stärker vår position som Sveriges ledande laddoperatör. Med Jämtkrafts erfarenhet och befintliga laddnätverk i ryggen breddar vi inte bara vår geografiska täckning utan även kompetensen inom CLEVER Sverige, säger Fredrik Nordin, vd CLEVER Sverige.

Mer information:

Karin Bodén, pressansvarig, Jämtkraft, tel. 063- 57 74 72
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-000 35 51

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

Jämtkraft är ett norrländskt energibolag med visionen Energi som gör livet bättre i blickpunkten. Företaget levererar el och värme från förnybara energikällor, fiberoptiskt bredband och elnät rustat för framtidens krav. De närmsta åren avser företaget fördubbla den egna förnybara energiproduktionen från sol, vind, vatten och skog. Klimatfrågan är en viktig drivkraft i satsningen.