Gå direkt till innehåll
​Bättre laddmöjligheter för elbilar vid Ängelholms Flygplats

Pressmeddelande -

​Bättre laddmöjligheter för elbilar vid Ängelholms Flygplats

Den 1 februari blev det lättare att ladda elbilen vid Ängelholms Flygplats. Flygplatsen har utökat erbjudandet till kunderna med elbil med 8 laddplatser på terminalparkering 2. De nya laddstationerna är en del av laddoperatören CLEVERs landsomfattande nätverk av laddstationer för elbilar.

Detta är etapp 1 i flygplatsens utbyggnad av parkeringsplatser med laddstolpar för elbil. De två laddplatser som fanns på terminalparkering 1 togs ur bruk den 1 februari. Avgiften för laddning vid de nya laddstationerna kommer att ingå i parkeringsavgiften enligt ordinarie taxa. Projektet ingår som en av flygplatsens miljöåtgärder under 2016.

– Ängelholms Flygplats vill medverka i omställningen till miljövänligare fordon och erbjuda våra kunder fler laddplatser vid flygplatsen. Utbyggnaden av antalet laddplatser kommer lämpligt i tiden då vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder, säger Ulf Svensson, Chef - Kvalitet, Teknik och Miljö vid Ängelholms Flygplats.

CLEVERs avsikt är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning. CLEVER har under 2015 etablerad över 40 snabbladdstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. I samarbetet med Ängelholms Flygplats agerar CLEVER som laddoperatör. Detta innebär att det är CLEVER som sköter drift och underhåll på laddstationerna samt ansvarar för erbjudandet till elbilsförarna t.ex. vägledning och kundservice.

– Vi är glada över förtroendet för vår roll som laddoperatör. Ängelholms Flygplats engagemang i etableringen av laddmöjligheter kommer gynna omställningen till elbil. Det är viktigt med ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet för elbilisterna. Som laddoperatör är det vår uppgift att göra det lätt att köra elbil. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

De nya laddstationerna är av typen GARO LS3 och laddar alla elbilar med en effekt på 3,7 kW.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911
Ulf Svensson, Chef - Kvalitet, Teknik och Miljö, Ängelholms Flygplats, tel. 070-86 87 050


Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Relaterat innehåll

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige