Gå direkt till innehåll
Ängelholmshem laddar med CLEVER

Pressmeddelande -

Ängelholmshem laddar med CLEVER

Ängelholmshem har inlett ett samarbete med CLEVER Sverige om laddning av elbilar. Nu är en publik laddstation på plats framför huvudkontoret på Thulingatan. Laddstationen kommer inte bara vara en service till Ängelholmshems besökare utan kommer också vara tillgänglig för allmänheten.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVERs målsättning är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning. CLEVER har etablerad ett nätverk med fler än 50 snabbladdningsstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. Nu satser företaget på destinationsladdning och bygger laddstationer där elbilsförare har ärenden, bl.a. vid tåg och flyg.

I samarbetet med Ängelholmshem agerar CLEVER som laddoperatör. Det innebär att CLEVER kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna samt ansvara för erbjudandet till elbilsförarna t.ex. vägledning och kundservice. Den nya laddstationen är placerad på besöksparkeringen vid Ängelholmshems huvudkontor på Thulingatan och kommer därmed vara tillgänglig för allmänheten.

Ängelholmshem är ett kommunalägt bostadsbolag med drygt 3000 lägenheter i 48 fastigheter. Företaget har idag ca 4000 hyresgäster. Klimat- och miljöfrågor är något som ligger Ängelholmshem varmt om hjärtat. Företaget arbetar ständigt med förbättringar och insatser för att klimat och miljö ska ta så liten skada som möjligt. Från smarta lösningar i lägenheterna till byggmaterial – och nu också laddning till elbilar.

– Laddstationen som vi nu sätter upp vid vårt huvudkontor är en del i vårt arbete med att skapa förutsättningar för att kunna bo och leva klimatsmart i Ängelholm, säger Peter Scharff, kommunikationschef, Ängelholmshem.

– Samarbetet med Ängelholmshem är extra kul för att företaget valt att göra sin första laddstation tillgänglig för både besökare och allmänheten. Det skickar en tydlig signal om att Ängelholmshem är engagerat i omställningen till fossilfria fordon, säger Tobias Uppström, försäljningschef, CLEVER Sverige.

På CLEVERs smartphone-app kan man se alla publika laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka typ av uttag den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

Mer information:
Peter Scharff, kommunikationschef, Ängelholmshem, tel. 0431-43 60 03
Tobias Uppström, försäljningschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 904

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Relaterat innehåll

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige