Gå direkt till innehåll
Nu blir det lätt för Volkswagens kunder att ladda hemma.
Nu blir det lätt för Volkswagens kunder att ladda hemma.

Pressmeddelande -

Volkswagen vill elektrifiera Sverige – bjuder på laddbox från CLEVER

Ett uttalat mål från regeringen är att öka andelen fossilfria bilar. Volkswagen, som har omfattande elbilsplaner, ger nu sitt bidrag till den målsättningen när man med start 3 juli inkluderar en laddbox inkl. installation från CLEVER till alla som köper en eldriven bil.

Bakgrunden till satsningen är en undersökning som Volkswagen gjort hos förare av laddhybrider. Den visar på att ett av de viktigaste incitamenten att köra eldrivet var en bra möjlighet att ladda hemma. Genom en smart och uppkopplad laddbox får man en säkrare och smidigare laddning vilket leder till att man också får en bättre uppföljning av sina elkostnader.

Nu har Volkswagen tagit beslutet att erbjuda kostnadsfri laddbox inklusive installation till alla som köper en elbil eller laddhybrid. Värdet är cirka 17 000 kr per bil och erbjudandet gäller från 3 juli fram till årsskiftet.

− Genom detta erbjudande kan vi med fog hävda att vi elektrifierar Sverige och vi räknar med att flera tusen hushåll kommer att få tillgång till laddbox, säger Volkswagen-chefen Sten Forsberg och tillägger:

− Vi vill att eldrift ska finnas tillgänglig för bredare kundgrupper och med vårt kommande elbilsprogram kommer det också att bli så.

Erbjudandet med laddbox på köpet görs tillsammans med CLEVER, som arbetar med utbyggnaden av laddmöjligheterna i Sverige. Varje ny Volkswagen-kund som beställer en elbil eller laddhybrid får en laddbox inklusive installation med köpet av sin bil. Volkswagen-återförsäljaren förmedlar kontakten vidare till CLEVER, som ordnar med installationen och därefter tar över kontakten med kunden i alla frågor relaterade till laddningen av bilen. Kunden kommer också få ett laddkort till CLEVERs publika laddnätverk.

− Vi är glada och stolta att arbeta tillsammans med Volkswagen i deras ambition att ställa om till fossilfria fordon genom elektrifiering. Genom att inkludera laddbox i bilens pris visar Volkswagen verkligen att de tar ansvar för att göra det lätt att köra elektrifierat, säger Fredrik Nordin, VD för CLEVER Sverige AB.

Boxen kommer från KEBA, en av de ledande tillverkarna av laddboxar. Den kommer med en fast kabel för smidig anslutning till bilen och kan ladda med effekt upp till 11 kW.

Mer information:
Fredrik Nordin, VD, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Marcus Thomasfolk, informationschef, Volkswagen Sverige, tel. 070-358 96 57
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Taggar


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Relaterat material