Följ Bee Charging Solutions

​Verkligt hållbart bostadsprojekt sätter ny standard

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2016 08:00 CET

Östersundshems elbilspool till de boende på Remonthagen.

Framgångsexempel att ta efter: I samarbete med Move About och CLEVER har Östersundshem invigt verkligt hållbara bostäder på Remonthagen i Östersund, där de boende får sin el från förnyelsebar lokalproducerad energi och gör sina resor med en självförsörjande elbilspool istället för egen bil.

I september på klimatkonferensen i Östersund invigdes Sveriges första fastighetsprojekt i sitt slag, ett framgångsexempel för andra fastighetsbolag att ta efter. Det är Östersundshem som visar vägen till ett miljömässigt hållbart boende genom sitt projekt där man ligger hållbarhetsmässigt i absolut framkant, med ett helt självförsörjande boende där all el produceras av solpaneler på byggnaden och till och med de boendes mobilitet är utsläppsfri då eget bilägande ersatts av en elbilspool (”solbilspool”) som de boende har tillgång till för sina resor. All el till dessa bilar är egenproducerad av carporten som bilarna står parkerade under, där 60 m2 solpaneler räcker till att driva de 4 st elbilarna året om. Elbilarna är av typen Nissan Leaf, världens mest sålda elbil som är en bekväm och rymlig familjebil och utsedd till miljöbästa bil 2016. Dessutom med högsta betyg på krocksäkerhet och en räckvidd upp till 25 mil.

- Det vi bygger idag ska även vara hållbart i framtiden, och sett till det är detta ett naturligt led som fler fastighetsbolag kommer att följa efter, säger Karin Österberg på Östersundshem. Vi ville på ett enkelt sätt få till det bästa möjliga upplägget för miljön, samtidigt som det skulle vara kostnadseffektivt och av hög kvalitet. Valet föll på CLEVER som är lokalt ledande inom laddinfrastruktur och Move About som är ledande inom elbilspooler med sitt realtidsuppkopplade IT-system. Båda är dessutom kända för sin servicegrad och kundnöjdhet.

Tobias Uppström, Försäljningschef på CLEVER, fortsätter:
- Vi är glada över att få jobba med Östersundshem i detta projekt, och vill visa vägen för andra fastighetsbolag hur man på ett enkelt sätt får på plats ett toppmodernt och verkligt hållbart upplägg för både energi och transporter.

Mikael Kilter, VD på Move About, avslutar:
- Elbilspooler drivna av förnyelsebar energi är i kombination med tåg, kollektivtrafik, cykel och gång lösningen på klimatmålen om fossilfritt resande. Vi är därför stolta över att inviga solbilspoolen med Östersundshem och CLEVER, och ser fram emot att fler fastighetsbolag nu följer efter.

Mer information:
Tobias Uppström, Försäljningschef, CLEVER Sverige, tel. 070-003 39 04
Mikael Kilter, VD, Move About, tel. 070-566 13 24
Karin Österberg, ansvarig, Östersundshem, tel. 070-586 65 79

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.