Gå direkt till innehåll
CLEVER laddstationer vid Hyllie station
CLEVER laddstationer vid Hyllie station

Pressmeddelande -

Två nya laddstationer från CLEVER vid Hyllie järnvägsstation

CLEVER skapar nu ännu bättre laddningsmöjligheter för elbilsförare i Malmö. Två nya 22 kW laddstationer har satts upp vid järnvägsstationen i Hyllie och är ytterligare ett tillskott till CLEVERs omfattande publika laddnätverk. Etableringen är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

Laddstationerna fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda totalt fyra bilar samtidigt. Dessa är placerade i anslutning till Hyllie järnvägsstation som är den station på svenska sidan Öresund som ligger närmast Öresundsbron.

- Vi bygger kontinuerligt ut vårt publika laddnätverk och är glada för placeringen vid Hyllie centralstation. Denna underlättar exempelvis för den elbillist som pendlar med tåg mellan Sverige och Danmark, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk som i dagsläget omfattar drygt 1 000 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i CLEVERs laddnätverk har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Innan utgången av 2017 kommer CLEVER sätta upp totalt 120 nya 22 kW laddstationer som var och en kan ladda två bilar. Laddstationerna är samfinansierade av EU´s ’Connecting Europe Facility’-program.

Laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag och laddar med en effekt på upp till 22 kW. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Läs mer om projektet på:https://clever.dk/eu-project/

Mer information:

Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911
Magnus Lindström, projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908

Ämnen


CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt att köra elbil. Företaget erbjuder laddlösningar till privatpersoner, företag, fastighetsägare och offentlig sektor. Företaget har även Sveriges största publika laddnätverk.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.