Gå direkt till innehåll
Tekniska verken blir delägare i CLEVER Sverige

Pressmeddelande -

Tekniska verken blir delägare i CLEVER Sverige

Nu satsar Tekniska verken i Linköping på att bli en av landets ledande aktörer inom laddinfrastruktur genom att bli delägare i CLEVER Sverige.

CLEVER Sverige är ett företag som jobbar för att det ska bli lättare att välja elbil och har för det ändamålet utvecklat laddlösningar till elbilar hemma, vid arbetsplatsen och på offentliga platser med smidiga betallösningar. Företaget som ägs av energibolagen Öresundskraft AB och Jämtkraft AB har erbjudit Tekniska verken i Linköping AB att komma in som en av tre huvudägare, vilket styrelsen för Tekniska verken nu beslutat att säga ja till.

– Vi tror starkt på konceptet. Ska det bli attraktivt att köra elbil måste det gå att ladda enkelt när man kör långa sträckor. Tekniska verkens mål är att minska fossila bränslen bland annat inom transportsektorn, där vi gjort stora satsningar på biogas. Biogasen fortsätter vi att utveckla parallellt med uppbyggnaden av laddinfrastrukturen, vilket kommer öka förutsättningarna att köra på förnyelsebar el. Biogas och el kompletterar varandra väl i syftet att nå en fossilfri fordonsflotta, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken.

– Det är med stor glädje vi hälsar Tekniska verken välkomna som delägare i CLEVER Sverige. Tekniska verken är en stark och framsynt aktör i en viktig region och delar vår vision om ett hållbart transportsystem. Beslutet om delägarskap ger CLEVER Sverige ännu bättre förutsättningar för vidare utbyggnad av laddmöjligheter och skyndar på omställningen av transportsystemet. Det säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

CLEVERs avsikt är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning. CLEVER kommer innan utgången av 2015 att ha etablerad över 40 snabbladdstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar samt ha integrerad över 90 laddpunkter i Green Highway-regionen i sitt nätverk. Tekniska verkens stora satsningar på laddinfrastruktur kompletterar CLEVERs planer för en vidare utbyggnad och resulterar i många nya laddmöjligheter för elbilister i Sverige.

– Vi är glada över att vi med Tekniska verken får ytterligare en stark och tydlig ägare. Det breddar vår geografiska täckning och stärker vår position som Sveriges ledande laddoperatör. Nu tar vi ett stort gemensamt kliv för att förverkliga vår vision: att göra det lätt att köra elbil i hela landet, säger Fredrik Nordin, vd för CLEVER Sverige.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Anders Jonsson, vd, Tekniska verken, tel. 013-20 82 21

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är för närvarande ägt av Öresundskraft AB och Jämtkraft AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige