Gå direkt till innehåll
CLEVER laddstationer vid stationen i Skurup som en del av EU-projektet MECOR
CLEVER laddstationer vid stationen i Skurup som en del av EU-projektet MECOR

Pressmeddelande -

Ta elbilen till tåget i Skurup

Nu är det lättare för den som vill ladda elbilen i samband med tågresan i Skurup. Två nya laddstationer från CLEVER är i drift på Skurups järnvägsstation. Etableringen är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

Laddstationerna är centralt placerade på parkeringen vid järnvägsstationen och fungerar för alla elbilar och laddhybrider. Därmed blir det lättare att ladda för både lokala elbilsförare, pendlare och den som behöver ladda längs vägen. De nya laddstationerna kan ladda totalt fyra elbilar/ laddhybrider samtidigt och ingår i CLEVERs rikstäckande publika laddnätverk. Den 28 april hålls en invigning av laddstationerna där man bl.a. kan prova köra elbil och få information om laddning.

- Skurups kommun arbetar aktivt med att främja olika miljövänliga utvecklingsområden. Som ett led i detta arbete är vi både glada och stolta att kunna främja elbilsutvecklingen samt möjliggöra för elbilsbilister att ladda sin bil i anslutning till Skurups station. Vi arbetar utifrån ett hela-resan-perspektiv, vilket innebär att resenären ska kunna resa miljöriktigt hela resan från hemmet till slutdestinationen. Vi hoppas att fler bilister framöver kommer att se möjligheterna med elbilar, säger Marcus William, Kommundirektör, Skurups kommun.

CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Under 2017 ska CLEVER etablera totalt 120 nya laddstationer vid trafikknutpunkter i södra Sverige och Köpenhamnsregionen som en del av det EU-finansierade projektet MECOR, ”Multimodal e-mobility connectivity for the Oresund Region”. Projektets syfte är koppla ihop användandet av elbilar med andra transportformer runt transportknutpunkter. Pendlare och resenärer i Öresundsregionen får därmed möjlighet att starta eller avsluta sin resa med elbil i samband med byte av transportmedel.

Laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag och laddar med en effekt på upp till 22 kW. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Magnus Lindström, projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908
Sara Östberg, miljöstrategiska enheten, Skurups kommun, tel. 0411 – 53 64 18

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige