Gå direkt till innehåll
​Renault och CLEVER ingår nytt samarbete om laddning av elbilar

Pressmeddelande -

​Renault och CLEVER ingår nytt samarbete om laddning av elbilar

Renault Nordic har tecknat avtal med CLEVER Sverige om laddlösningar till elbilar. CLEVER kommer att tillhandahålla installation och försäljning av laddboxar till Renaults elbilar i hela Sverige.

Avtalet mellan Renault Nordic AB och CLEVER Sverige AB innebär att Renault kommer samarbeta med CLEVER när det gäller laddlösningar till elbilar. Detta gäller till såväl privatpersoner som till företag.

Till privatpersoner kommer CLEVERs primära erbjudande till Renaults elbilskunder vara laddboxar för snabb och säker hemmaladdning samt tillgång till CLEVERs publika laddnätverk. Försäljningen kommer bland annat ske via Renaults återförsäljare i hela Sverige.

– Som laddoperatör är det vår roll att göra det lätt att köra elbil. För Renaults elbilskunder betyder det bland annat att de får erbjudande om en laddlösning för alla sina behov redan i bilhallen. Vi skal helt enkelt göra det lättare för Renault att sälja elbilar. Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att komma igång med arbetet”, säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Renault leder elbilsförsäljningen i Europa med mer än 22 000 elbilar ute på vägarna. Bland de populära bilarna finns personbilen Renault ZOE och lätta transportbilen Kangoo ZE samt Twizy som är ett mindre elfordon för två personer.

– Vi på Renault är övertygade om att framtidens bilar till stor del kommer drivas med el. Samarbetet med CLEVER ger oss möjligheten att erbjuda kunderna en bra lösning att ladda sin elbil och på så sätt känna sig trygga med sitt val”, säger Thomas Holm, Sverigechef på Renault Nordic AB.

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris som startade 2007 i Norden. Renault Nordic AB distribuerar personbilar, lätta transportbilar, elbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden.

CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt för privatpersoner, företag och kommunala aktörer att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER bygger just nu Sveriges största publika laddnätverk med snabbladdare längs de större transportkorridorerna. Med CLEVERs snabbladdare kommer Renaults elbilar kunna ladda batteriet på mellan 20-30 minuter.

Mer information:

Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Thomas Holm, Country Manager, Renault, tel.070-34 81 610
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB och Jämtkraft AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige