Gå direkt till innehåll
CLEVER laddstationer vid Ängelholms Centralstation
CLEVER laddstationer vid Ängelholms Centralstation

Pressmeddelande -

Nya laddmöjligheter för elbilsförare vid Ängelholms Centralstation

CLEVER har satt upp två nya 22 kW laddstationer vid centralstationen och gör det därmed lättare för elbilsföraren att ladda elbilen i Ängelholm. Laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk och är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

Laddstationerna står på parkeringen vid Ängelholms Centralstation som är en av järnvägsstationerna utmed Västkustbanan. De fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda totalt fyra bilar samtidigt.

- Med de nya laddstationerna gör vi det enkelt för elbilsförare att ladda i samband med tågresan eller om man ändå ska parkera för att besöka turistattraktioner i närheten, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk som i dagsläget omfattar drygt 1 000 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i CLEVERs laddnätverk har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Innan utgången av 2017 kommer CLEVER sätta upp totalt 120 nya 22 kW laddstationer som var och en kan ladda två bilar. Laddstationerna är samfinansierade av EU´s ’Connecting Europe Facility’-program.

De nya laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Läs mer om projektet på: https://clever.dk/eu-project/

Mer information:

Magnus Lindström, Projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908
Nathalie Kinell, Marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen


CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt att köra elbil. Företaget erbjuder laddlösningar till privatpersoner, företag, fastighetsägare och offentlig sektor. Företaget har även Sveriges största publika laddnätverk.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.