Gå direkt till innehåll
Ny snabbladdare till elbilar i Strängnäs

Pressmeddelande -

Ny snabbladdare till elbilar i Strängnäs

Nu blir det lättare att ladda elbilen längs E20. Laddoperatören CLEVER bygger vidare på sitt laddnätverk och har driftsatt en snabbladdare på Statoils fullservicestation i Strängnäs.

Den nya snabbladdaren är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det betyder att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda på CLEVERs stationer. Laddningstiden för att ladda ett tomt batteri till 80 % är ca 30 minuter.

– Det är en populär sträcka och många av våra kunder har efterfrågat laddmöjligheter längs E20. Vi är glada att vi nu kan erbjuda detta och därmed göra det lättare att köra elbil även här, säger Fredrik Nordin, vd för CLEVER Sverige

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på Statoils station. Det innebär att alla elbilsförare, även de som inte redan är CLEVER-kunder, kan köpa ett laddkort på plats och ladda sin bil.

CLEVERs laddnätverk utökas hela tiden och på CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i laddnätverket. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter som erbjuds. Om en laddare är tillfälligt ur funktion syns även denna information i appen.

Mer information:

Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901

Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB och Jämtkraft AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige