Följ Bee Charging Solutions

Nissan och CLEVER i samarbete om elbilsladdning

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2016 15:30 CET

Nissan har tecknat avtal med CLEVER Sverige om laddlösningar till elbilar. CLEVER kommer att tillhandahålla installation och försäljning av laddboxar till Nissans elbilar i hela Sverige.

Avtalet mellan Nissan Nordic Europe OY och CLEVER Sverige AB innebär att Nissan kommer samarbeta med CLEVER när det gäller laddlösningar till elbilar. Detta gäller till såväl privatpersoner som till företag.

Till privatpersoner kommer CLEVERs primära erbjudande till Nissans elbilskunder vara laddboxar för snabb och säker hemmaladdning samt tillgång till CLEVERs publika laddnätverk. Försäljningen kommer bland annat ske via Nissans återförsäljare i hela Sverige.

”Vi är mycket stolta över förtroendet från Nissan. Deras position som Sveriges ledande leverantör av elbilar ger företaget en central roll i utvecklingen av marknaden framöver. Vi ser fram emot att vara med att skapa de bästa förutsättningar för befintliga och nya Nissan elbilskunder”, säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

”Samarbetet med CLEVER är ytterligare ett steg för att underlätta bilägandet för våra elbilskunder och vi ser fram emot att kunna erbjuda ett helhetskoncept där bil och laddning ingår”, säger Stefan Andström, Sverigechef för Nissan Nordic Europe.

Med över 70 års erfarenheter av elbilar i bagaget, och av nästan 20 års utveckling och tillverkning av moderna elbilar, är det Nissan som står bakom det största elbilsprogrammet någonsin i bilhistorien. Den otroligt höga utvecklingstakten inom elbilssektorn avspeglas av det faktum att LEAF omvandlat hela branschen genom att lansera tre generationer inom loppet av endast fem år.

Hittills har Nissan investerat mer än 34 miljarder kronor i olika elbilsrelaterade projekt, och investeringarna kommer att expandera ytterligare i takt med att efterfrågan på rena, effektiva och överkomliga elbilar stiger. Förutom bilfabriker runt om i Europa, Japan och USA, har Nissan också uppfört tre produktionsanläggningar för batterier för att kunna möta den stora efterfrågan i hela världen.

CLEVER är Skandinaviens ledande laddoperatör och gör det lätt för företag, privatpersoner och kommunala aktörer, att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

CLEVER bygger just nu Sveriges största publika laddnätverk med snabbladdare längs de större transportkorridorerna. Med CLEVERs snabbladdare kommer Nissans elbilar kunna ladda batteriet på mellan 20-30 minuter.

Mer information:
Stefan Andström, Sverigechef, Nissan Nordic, Sverige, tel 070-651 36 16
Alexandra Österplan, kommunikationschef, Nissan Nordic, Sverige, tel 070-693 47 51
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping AB.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.