Gå direkt till innehåll
Michel Thomas, Director Solar,  eMobility & Decentral Energy Solutions på E.ON och Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige. Fotograf: Tomaz Lundstedt
Michel Thomas, Director Solar, eMobility & Decentral Energy Solutions på E.ON och Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige. Fotograf: Tomaz Lundstedt

Pressmeddelande -

Mer Sverige och E.ON ingår samarbete för elbilsladdning: Öppnar upp för varandras laddkunder

Elbilsförare som är laddkunder hos Mer Sverige eller E.ON kommer från och med den 21 juni 2022 att kunna ladda sina elbilar vid båda bolagens publika laddstationer. - Vi vill göra det enkelt att köra elbil och skapa en bra upplevelse för våra laddkunder. Vårt nya samarbete med E.ON, med en betalningslösning som ger kunderna tillgång till bådas publika laddnätverk är ytterligare ett steg på vägen, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Mer Sverige och E.ON har tagit fram en gemensam betalningslösning som ger kunderna, oavsett om man väljer Mer Sverige eller E.ON som tjänsteleverantör, tillgång till båda bolagens laddpunkter. I ett första steg ger den förenklade betallösningen kunderna tillgång till över 3 000 publika laddpunkter i Sverige, där samarbetet kommer utökas successivt och inkluderar fler laddare löpande.

- Utöver samarbetet med en förenklad betallösning intensifierar vi satsningen på utbyggnaden av supersnabbladdning längs de svenska vägarna och ser till så att upplevelsen kring laddplatserna blir så bra och smidig som möjligt, säger Fredrik Nordin.

Samtliga laddkunder hos Mer Sverige och E.ON kommer alltså kunna ladda och betala enklare redan den 21 juni. I dag krävs flera olika abonnemang, laddkort och appar för att ta del av den publika laddinfrastrukturen. Fördelarna med en gemensam lösning är flera; ett laddkort eller app för båda laddnätverken, tydliga priser i app, betalning sker via den leverantör där man är kund oavsett vem man laddat hos och kunden kan enkelt se om en laddare är ledig via appen.

Samarbetet går också i linje med det regeringsupprop som lades fram häromåret om att förenkla betalningen i samband med laddning.

- Med denna lösning kan kunden med ett laddkort eller app komma åt båda parters publika laddnätverk och betala gemensamt oavsett vem man har laddat hos, vilket förenklar elbilsvardagen. Vi vill underlätta övergången till ett fossilfritt transportsystem och detta är ett viktigt steg på vägen, säger Michel Thomas, Director Solar, eMobility & Decentral Energy Solutions på E.ON.

Läs mer om samarbetet här.

Kontakt:

Tobias Uppström, Head of Sales and Marketing, Mer Sverige, telefon: 070 003 39 04

Linn Johansson, Press Officer, E.ON Sverige, telefon: 073 070 76 82

Ämnen

Kategorier


Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vårt mål är att göra hållbar elektrisk mobilitet enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Jonna Kiander

Jonna Kiander

Presskontakt Content Marketing Specialist 070-003 39 20

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden

Berga Allé 1
254 52 Helsingborg
Sverige