Gå direkt till innehåll
Mer Sverige och Easypark gör det enklare att ladda för elbilsföraren
Mer Sverige och Easypark gör det enklare att ladda för elbilsföraren

Pressmeddelande -

Mer Sverige och Easypark blir partners för att förenkla laddning av elbilar

Mer Sverige och Easypark ingår samarbete för att göra det ännu enklare att ladda elbilen. Genom samarbetet får elbilsförare som använder Easypark-appen tillgång till laddning på Mer’s publika laddstationer i Sverige och kan enkelt betala för laddningen direkt i appen.

Easypark har en av Sveriges mest använda parkeringsappar där man kan hitta och hantera parkering på ett stort antal parkeringsplatser runtom i hela Europa. Med samarbetet tar Mer ytterligare ett steg i att göra det enkelt för elbilsföraren att ladda längs vägen.

-Easypark erbjuder en smidig lösning för betalning av parkering men också laddning. Med samarbetet vill vi på Mer göra det enklare för elbilsföraren att få tillgång till våra publika laddstationer genom att kunna betala för laddning och vid behov parkering i ett och samma gränssnitt, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Genom samarbetet kan elbilsföraren hitta Mer´s publika laddstationer i Sverige och betala för sin laddning direkt i Easyparks app. Mer’s ordinarie laddpris för direktbetalning gäller (6kr/kWh för DC och 3,6kr/kWh för AC) plus Easyparks serviceavgift efter valt avtal med Easypark. Samarbetet inleds i februari och antalet laddstationer kommer att utökas kontinuerligt i appen. Samarbetet beräknas vara i full drift i slutet av mars. Naturligtvis har elbilsföraren fortsatt möjlighet att välja att betala för sin laddning längs vägen i Mer's publika laddnätverk med valfritt laddabonnemang från Mer.

-Precis som inom parkering finns det ingen gemensam standard för betalning av laddning. Genom att integrera fler och fler laddnätverk i vår rikstäckande app behöver bilisterna inte tänka på hur betalning för vare sig parkering eller elbilsladdning går till när de reser mellan städer i vårt avlånga land. Easypark löser båda delarna, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

För mer information:
Tobias Uppström, Head of Sales and Marketing, Mer Sverige, telefon: 070 0033904

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mer Sverige ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra hållbar elektrisk mobilitet enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder helhetslösningar för laddning till privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sverige ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Jonna Kiander

Jonna Kiander

Presskontakt Content Marketing Specialist 070-003 39 20

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden

Berga Allé 1
254 52 Helsingborg
Sverige