Gå direkt till innehåll
CLEVER laddstation vid Knutpunkten i Helsingborg
CLEVER laddstation vid Knutpunkten i Helsingborg

Pressmeddelande -

Lätt att ladda elbilen vid Helsingborgs tågstationer

CLEVER stärker laddnätverket i södra Sverige och fortsätter göra det lätt att ladda vid trafikknutpunkter. Fyra nya laddstationer är nu på plats i Helsingborg vid Knutpunkten och Ramlösa station. Etableringen är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

Laddstationerna fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda två elbilar samtidigt. De är placerade centralt vid Knutpunkten i Helsingborg och Ramlösa Station där tusentals personer pendlar med tåg och buss varje dag. Inom kort kommer även Rydebäck station att få två nya laddstationer som ingår i samma projekt. Med de nya laddstationerna blir det till exempel enklare för elbilsföraren som vill ladda sin elbil i anslutning till tåg- eller bussresan.

– De nya laddstationerna i Helsingborg ingår i vårt publika laddnätverk och genom sin placering vid tågstationerna är de tillgängliga för både lokala elbilsförare, pendlare och den som behöver ladda längs vägen. Detta går helt i linje med vår ambition att göra det lätt att köra elbil säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige AB.

CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Under 2017 ska CLEVER etablera totalt 120 nya laddstationer vid trafikknutpunkter i södra Sverige och Köpenhamnsregionen som en del av det EU-finansierade projektet MECOR, ”Multimodal e-mobility connectivity for the Oresund Region”. Projektets syfte är koppla ihop användandet av elbilar med andra transportformer runt transportknutpunkter. Pendlare och resenärer i Öresundsregionen får därmed möjlighet att starta eller avsluta sin resa med elbil i samband med byte av transportmedel.

Laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag och laddar med en effekt på upp till 22 kW. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Magnus Lindström, projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige