Gå direkt till innehåll
Lägre pris och nya möjligheter i Clevers publika laddnätverk

Pressmeddelande -

Lägre pris och nya möjligheter i Clevers publika laddnätverk

Behovet av attraktiv publik laddning ökar allt eftersom fler väljer laddhybrider, samtidigt som elbilsföraren vill kunna köra ännu längre sträckor. Från och med den 3 april sänker Clever därför priset för det populära laddabonnemanget Clever Fri och lanserar samtidigt Clever Koll, där man laddar fritt i det publika laddnätverket till en fast månadskostnad.

Clevers publika laddnätverk fortsätter växa för att göra det enkelt att ladda längs vägen. Bara under februari månads arbetstid driftsatte Clevers projektledare en ny publik laddstation varannan timme och i dagsläget finns det drygt 800 laddplatser bara i Sverige. Med de två nyheterna i laddabonnemangen gör Clever det nu även mer ekonomiskt hållbart att ladda för elbilsföraren.

Den 3 april görs en prissänkning för laddabonnemanget Clever Fri från 5 kr/kWh till 3 kr/kWh för publik destinationsladdning (s.k. AC-laddning). Dessutom lanseras det nya laddabonnemanget Clever Koll där all laddning i det publika laddnätverket ingår till en fast månadskostnad på 399 kronor.

Nu tar vi ytterligare ett viktigt steg i omställningen till fossilfritt. Laddningen blir billigare vilket gör det mer ekonomiskt fördelaktigt för exempelvis laddhybrider att ladda på publika laddstationer, istället för att köra vidare på bensin när batteriet är tomt. Och Clever Koll är perfekt för den som vill ladda så mycket man vill det publika laddnätverket och ha full koll på sina kostnader. Två bra nyheter i vårt publika laddnätverk för en vardag i farten, där elen till bilen alltid finns nära tillhands, säger Fredrik Nordin, Vd på Clever Sverige.

Clevers publika laddnätverk är störst i Sverige, och omfattar drygt 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Med Clevers app är det enkelt att hitta till närmsta laddstation och få aktuell status.

För mer information:
Nathalie Kinell, Marknadschef, Clever Sverige, telefon 070-00 33 911

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Clever Sverige AB är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Sedan starten 2015 har Clever banat väg för framtidens e-mobilitet och etablerat Sveriges största publika laddnätverk. Clever samarbetar med flera kända biltillverkare och erbjuder även innovativa laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. 

Clever har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige