Följ Bee Charging Solutions

Laddoperatören Bee Charging Solutions bakom oväntade skyltarna som visar vägen till laddstationerna

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2019 11:40 CEST

Några av Bee´s vägskyltar för elbilsladdning längs vägen

Det finns för få skyltar som visar var Sveriges drygt 8000 laddpunkter för elbilar finns. Det menar Bee Charging Solutions, Sveriges största laddoperatör, som startar en diskussion om omställningen genom att placera ut högst oväntade skyltar till laddstationer.

Trots att det idag finns över 8000 laddpunkter för elbilar i Sverige är det bara ett tjugotal officiella skyltar längs vägarna som visar vägen till dem. För de som idag funderar på att skaffa elbil är rädslan att plötsligt stå utan laddning ett stort orosmoln, något som förstärks av känslan att det inte skulle finnas laddstationer i närheten.

Att det skulle vara ont om laddstationer är en av många myter som står i vägen för omställningen till elektrifierade fordon. Nu vill den svenska laddoperatören, Bee Charging Solutions, slå hål på myterna – och samtidigt skapa en diskussion om vad som krävs för att få till omställningen.

För ett tag sedan kunde förvånade trafikanter och förbipasserande se vägskyltar för elbilsladdning på hästtäcken i en hage, som flagga på en flaggstång, på ensilagebalar, inrakat i en frisyr, på pizzakartonger och toalettpapper – och även på västen på en motorcykelförare. Fortfarande finns ensilagebalarna att beskåda längs en väg vid Lilla Edet, norr om Göteborg. Några skyltar visade avståndet till Bee´s laddstationer, men några även till andra laddoperatörers.

Se filmen som visar de annorlunda skyltarna via länken nedan.

”Idag finns det tusentals skyltar till bensinstationer, men bara ett tjugotal till laddstationer. Det skapar tyvärr en känsla av att infrastrukturen inte finns på plats. Med de här annorlunda skyltarna vill vi på ett lekfullt sätt visa hur nära det är till laddstationerna. Samtidigt vill vi skapa diskussion kring varför det inte finns fler skyltar uppsatta och uppmana aktörer inom branschen att tillsammans med Trafikverket hjälpas åt i omställningen”, säger Nathalie Kinell, CMO på Bee Charging Solutions.

Även om antalet laddstationer ökar varje vecka över hela landet behöver omställningen till elektrifierade fordon gå snabbare. Det finns många som skulle vilja skaffa elbil eller laddhybrid redan idag, men som av olika skäl tvekar. En stor anledning är oro för räckvidden, men många känner inte till att laddstationerna är närmare än vad de tror.

”Den som själv söker information eller redan kör en elektrifierad bil får hjälp av olika webbplatser, appar eller av bilen själv. Men för den som fortfarande kör bensin- eller dieselbil och funderar på att byta gör bristen på skyltar att man tvekar. Just nu läggs hela ansvaret, kostnaden och hanteringen på oss laddoperatörer. Men omställningen till elfordon angår hela samhället och vi behöver ta bort alla hinder på vägen dit”, säger Nathalie Kinell.

För mer information:

Nathalie Kinell, CMO, Bee Charging Solutions, telefon 070 00 33 911

Bee Charging Solutions är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige och driver omställningen till e-mobilitet framåt genom att utveckla framtidens laddlösningar. Vi har Sveriges största publika laddnätverk och  erbjuder kundanpassade laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Bee samarbetar även med flera kända biltillverkare.

Bee Charging Solutions har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.