Gå direkt till innehåll
CLEVER laddstation på Kalmar Öland Airport
CLEVER laddstation på Kalmar Öland Airport

Pressmeddelande -

Laddning för elbilar på Kalmar Öland Airport

CLEVER har satt upp två laddstationer med 22 kW effekt på Kalmar Öland Airport. Dessa fungerar för alla laddhybrider och elbilar och kan ladda totalt fyra bilar samtidigt. Etableringen är en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

De nya laddstationerna är placerade direkt till höger om infarten på den bomförsedda parkeringen och gör det enkelt för resenärer och besökare att ladda elbilen på flygplatsen. För att kunna använda laddstationerna behövs ett laddkort från CLEVER som beställs på clever.nu

-Samarbetet med CLEVER och de utökade möjligheterna till laddning av elbilar på flygplatsen, är en del i vårt hållbarhetsarbete, vilket gynnar miljön och samtidigt förbättrar för resenären, poängterar Karin Lagerlöf, marknadschef, Kalmar Öland Airport.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk, som har 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Laddstationerna har en effekt på 22 kW och uppåt vilket gör det lätt för elbilsföraren att ladda snabbt längs vägen. Innan utgången av 2017 kommer CLEVER att etablera totalt 120 nya 22 kW laddstationer som samfinansieras av EUs ’Connecting Europe Facility’-program.

Läs mer om projektet här.

Laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation kan ladda två bilar samtidigt och laddar med en effekt på upp till 22 kW. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Karin Lagerlöf, marknadschef, Kalmar Öland Airport, tel. 0480-45 90 19

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt att köra elbil. Företaget erbjuder laddlösningar till privatpersoner, företag, fastighetsägare och offentlig sektor. Företaget har även Sveriges största publika laddnätverk.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige