Gå direkt till innehåll
CLEVERs nya laddstationer i Klippan
CLEVERs nya laddstationer i Klippan

Pressmeddelande -

Klippan får nya laddstationer från CLEVER

CLEVER fortsätter att stärka sitt publika laddnätverk, nu med två nya 22 kW laddstationer i Klippan. Laddstationerna är placerade vid järnvägsstationen och en del av EU-projektet MECOR.

De nya laddstationerna vid Klippans järnvägsstation fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda två bilar vardera samtidigt. För att ladda behöver man ett laddkort från CLEVER.

- Nu gör vi det lättare att ladda elbilen i Klippan. De nya laddstationerna kan exempelvis användas för att ladda enkelt längs vägen eller för pendlaren som vill passa på att ladda när bilen ändå står parkerad, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk, som i dagsläget omfattar drygt 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i CLEVERs laddnätverk har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Laddstationerna i Klippan är samfinansierade av EU´s ’Connecting Europe Facility’-program som omfattar 120 nya 22 kW laddstationer i Öresundsregionen.

Läs mer om projektet på: https://clever.dk/eu-project/

De nya laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Magnus Lindström, Projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908

Nathalie Kinell, Marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


CLEVER Sverige AB är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Sedan starten 2015 har CLEVER banat väg för framtidens e-mobilitet och etablerat Sveriges största publika laddnätverk. CLEVER samarbetar med flera kända biltillverkare och erbjuder även innovativa laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Visionen är att bli den ledande aktören på marknaden.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige