Gå direkt till innehåll
HH Ferries 5 nya snabbladdningsstationer vid check-in hamnen i Helsingborg
HH Ferries 5 nya snabbladdningsstationer vid check-in hamnen i Helsingborg

Pressmeddelande -

HH Ferries och Clever bygger en av Sveriges största laddplatser

Idag inviger HH Ferries 5 nya snabbladdningsstationer i samarbete med Clever i samband med Nordens största elbilsrally. De får därmed Sveriges största bilmärkesoberoende laddplats med snabbladdning. Laddstationerna kan användas både av resenärer som vill ladda elbilen i samband med resan över sundet och allmänheten. Den som laddar elbilen får även förtur vid ombordkörning på färjan till Helsingör.

Tillsammans med Clever erbjuder nu HH Ferries snabbladdning för elbilar. Färjorna är redan igång med eldrift och att erbjuda elbilsladdning blir ytterligare ett steg i HH Ferries arbete med att bidra till ett fossilfritt samhälle. Initiativet bidrar även till målet om ett fossilfritt Helsingborg. För att få till omställningen behöver det finnas den här typen av allmänt tillgängliga laddplatser som komplement till laddning i hemmet, fastigheten och på arbetsplatsen.

- Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra passagerare möjlighet till att ladda sina elbilar i samband med färden över sundet. Detta är ytterligare ett steg i att skapa en grön korridor över sundet och bidra till fossiloberoende transportsätt, säger Johan Röstin, VD HH Ferries.

Laddstationerna är centralt placerade vid check-in i hamnen (Bredgatan 5) i Helsingborg och består av 5 laddstationer, med totalt 10 laddplatser. De passar alla laddbara bilar på marknaden och kan ladda ett tomt batteri till 80 % på cirka 30 minuter. Laddstationerna ingår i Clevers publika laddnätverk. För att kunna ladda behöver man en laddbricka från Clever som går att köpa i Scandlines reception eller i Clevers webbshop.

- Samarbetet med HH Ferries är fantastiskt på flera sätt. Inte bara omfattningen av laddplatsen, som blir den största bilmärkesoberoende laddplatsen för snabbladdning i Sverige, dessutom knyter dessa snabbladdare ihop fler hållbara transportsätt. Detta visar på ett stort engagemang i hållbarhetsfrågan och att HH Ferries verkligen menar allvar med att bidra till omställningen till fossilfria transporter, säger Fredrik Nordin, VD Clever Sverige.

HH Ferries snabbladdningsstationer levereras av ABB och har en laddeffekt på upp till 50 kW. Varje laddstation har 3 kontakter, 2 för likströmsladdning och 1 för växelströmsladdning. Det betyder att det finns möjlighet att ladda en bil på växelström samtidigt som en annan bil snabbladdar på likström.

Clevers publika laddnätverk omfattar drygt 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Majoriteten av laddstationerna har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt att ladda snabbt och smidigt längs vägen. Med Clevers app är det enkelt att hitta till närmsta laddstation och här ser man även om den är ledig.

För mer information:

Magnus Lindström, projektledare, Clever Sverige, telefon: 070-00 33 908
Johan Röstin, CEO, HH Ferries Group, telefon: 042-18 60 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Clever Sverige AB är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Sedan starten 2015 har Clever banat väg för framtidens e-mobilitet och etablerat Sveriges största publika laddnätverk. Clever samarbetar med flera kända biltillverkare och erbjuder även innovativa laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. 

Clever har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige