Gå direkt till innehåll
120 nya laddstationer från Clever finns nu uppsatta vid trafikknutpunkter i Öresundsregionen
120 nya laddstationer från Clever finns nu uppsatta vid trafikknutpunkter i Öresundsregionen

Pressmeddelande -

EU-projektet MECOR i hamn med 120 nya laddstationer i Öresundsregionen

Clever har satt upp 120 nya 22 kW laddstationer under 2017 vid trafikknutpunkter i Öresundsregionen som en del av EU-projektet MECOR. Projektet är nu avslutat och har skapat större möjlighet för elbilsföraren att kombinera flera hållbara resesätt.

Totalt 120 laddstationer, 60 i Sverige och 60 i Danmark, har satts upp vid järnvägsstationer, busstationer, flygplatser och färjeterminaler i Öresundsregionen. Laddstationerna är samfinansierade av EU´s ’Connecting Europe Facility’-program och syftet är att göra det enklare för elbilsföraren att kombinera sin resa i elbil med kollektivtrafik. De senaste laddstationerna är uppsatta i Laholm och Gärsnäs och inom kort kommer även Glumslöv, Häljarp, Perstorp och Lunds Central att ha färdiga laddplatser.

- De nya laddstationerna i MECOR-projektet stärker vårt publika laddnätverk och gör det enkelt att börja eller avsluta sin resa med elbil. Genom sina placeringar är laddstationerna lättillgängliga för både lokala elbilsförare, pendlare och de som behöver ladda enkelt längs vägen, säger Fredrik Nordin, VD på Clever Sverige.

De nya laddstationerna ingår i Clevers publika laddnätverk som i dagsläget omfattar drygt 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i Clevers laddnätverk har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Laddstationerna fungerar för alla elbilar och laddhybrider på marknaden och kan ladda två bilar samtidigt vardera. För att ladda behöver man ett laddkort från Clever som även fungerar i det övriga publika laddnätverket. Läs mer om EU-projektet på: https://clever.dk/eu-project/

Mer information:

Magnus Lindström, Projektledare, Clever Sverige, telefon: 070-00 33 908

Nathalie Kinell, Marknadschef, Clever Sverige, telefon: 070-00 33 911   

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Clever Sverige AB är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Sedan starten 2015 har Clever banat väg för framtidens e-mobilitet och etablerat Sveriges största publika laddnätverk. Clever samarbetar med flera kända biltillverkare och erbjuder även innovativa laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Visionen är att bli den ledande aktören på marknaden.

Clever har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige