Gå direkt till innehåll
Laddstationer vid Ronneby Resecentrum som en del av EU-projektet MECOR.
Laddstationer vid Ronneby Resecentrum som en del av EU-projektet MECOR.

Pressmeddelande -

Elbilsladdning vid Ronneby Resecentrum

Nu blir det lättare att ladda bilen vid Ronneby Resecentrum. Laddoperatören CLEVER har driftsatt två nya laddstationer med totalt fyra uttag till laddning av elbilar och laddhybrider. Etableringen av laddplatsen är en del av EU-projektet MECOR. Totalt omfattar projektet trettio laddplatser i södra delarna av Sverige. Alla platser ska etableras innan utgången av 2017.

Laddarna är placerade i direkt anslutning till Ronneby Resecentrum varifrån tågförbindelser till bland annat Köpenhamn samt direktbuss till Växjö, Kalmar, Kristianstad och Malmö utgår. Platsen är även knutpunkt för lokalbussar som trafikerar Ronneby Kommun. Laddarna är placerade på 12-timmars parkering och gör det därmed möjligt för t.ex. arbetspendlare att ladda sin bil under dagen.

Etableringen är en del av det EU-finansierade projektet, MECOR, där CLEVER har fått stöd till etableringen av laddstationer vid transportknutpunkter i Köpenhamnsområdet och i södra Sverige. MECOR står för “Multimodal e-mobility connectivity for the Oresund Region” och har som syfte att koppla samman användandet av elektrifierade fordon med andra transportformer till, från och runt transportknutpunkter. Pendlare och övriga resenärer i regionen ska få möjlighet att starta eller avsluta sin resa med en elbil i samband med bytet av transportmedel. I södra Sverige omfattar projektet etableringen av trettio laddplatser med totalt sextio laddstationer. Samtliga platser etableras innan utgången av 2017.

De nya laddstationerna är av typen LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag och laddar med en effekt på upp till 22 kW. Laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk. Laddnätverket utökas hela tiden och på CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer som ingår i nätverket. Här kan man också se om stationen är ledig, se vilka typer av uttag den har och ta del av aktuell driftinformation.

Mer information:

Magnus Lindström, projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande publikt laddnätverk i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige