Gå direkt till innehåll
Elbilsladdning till Kolmårdens gäster

Pressmeddelande -

Elbilsladdning till Kolmårdens gäster

Med det gemensamma målet att skapa en hållbar, resurseffektiv region samarbetar Tekniska verken i Linköping AB och Parks and Resorts Scandinavia AB, som äger Kolmårdens Djurpark. Nu syns det första resultatet i samarbetet i de åtta stycken laddplatser för elbilar som driftsatts vid destination Kolmården. CLEVER har fått uppdraget som laddoperatör och alla laddplatserna kommer att ingå i CLEVERs publika nätverk.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER har etablerat ett nätverk med fler än 50 snabbladdningsstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. Nu satsar företaget på destinationsladdning och bygger laddstationer där elbilsförare har ärenden, bland annat vid tåg och flyg.

Tidigare i år blev det klart att Tekniska verken i Linköping går in som delägare i CLEVER Sverige AB. Samtidigt påbörjades arbetet med etableringen av nya laddmöjligheter för elbilister i regionen. De nya laddplatserna finansieras delvis via Klimatklivet där Naturvårdsverket har tilldelat stöd till Tekniska verken åt lokala klimatinvesteringar. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen är att minska utsläppen som påverkar klimatet.

Destination Kolmården är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer och innefattar Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Destinationen ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland, Furuvik och Aquaria. De nya laddplatserna för elbilar är placerade på Kolmårdens stora besöksparkering och på Vildmarkshotellets parkering.

Vi vill aktivt inspirera och påverka våra besökare till att leva mer hållbart, inte minst när det gäller färdsätt till djurparken. Därför är vi väldigt glada att nu kunna erbjuda besökare möjlighet att ladda sina elbilar när de besöker oss, säger Mats Olsson, vd på Kolmårdens Djurpark.

I samarbetet med Kolmården och Tekniska verken agerar CLEVER som laddoperatör. Det innebär att CLEVER kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna samt ansvara för erbjudandet till elbilsförarna, till exempel vägledning och kundservice. Laddstationerna kommer ingå i CLEVERs publika laddnätverk. Det är destinationsladdare med en effekt på upp till 22 kW som gör det möjligt att ladda bilen på tre-fyra timmar.

– Efter en intensiv utbyggnad av snabbladdningsnätverket satsar CLEVER nu på destinationsladdning; både genom våra egna projekt och med tillförseln av kundetablerade laddplatser. Laddstationer vid platser för rekreation och nöjen är ett viktigt led i utbyggnaden av ett relevant och tillgängligt laddnätverk. Laddstationerna vid Kolmården bidrar med ett stort värde för CLEVERs nätverk och för elbilisterna som besöker destinationen, säger Fredrik Nordin, vd på CLEVER Sverige.

På CLEVERs smartphone-app kan man se alla publika laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig, se vilka typer av uttag den har och ta del av aktuell driftinformation.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Mats Olsson, vd, Destination Kolmården, 010-708 75 00
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är för närvarande ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige