Gå direkt till innehåll
Elbilsladdning till Elinebergsplatsen

Pressmeddelande -

Elbilsladdning till Elinebergsplatsen

Nu har Helsingborgarna fler ställen att ladda elbilen. Fastighetsbolaget Rikshem har etablerat en publik laddstation med två laddplatser på Elinebergsplatsen. Laddstationen kommer vara en service för besökarna till butikerna samt till Elinebergsskolan och biblioteket intill. CLEVER har fått uppdraget som laddoperatör och laddstationen ingår i CLEVERs publika nätverk.

De nya laddplatserna är delvis finansierade via Klimatklivet där Naturvårdsverket har tilldelat stöd till Rikshem för satsningen. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. CLEVER har bistått Rikshem i ansökansprocessen som resulterade i beviljningen av ett bidrag på 50 % av investeringen. Det huvudsakliga syftet med satsningen är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Därför kommer elen från laddstationen också från förnybara källor.

– Satsningen är i linje med Rikshems hållbarhetsarbete och vi har även en tanke om att det ska öka intresset för Elinebergs centrum som handelsplats, säger Christofer Bernebring, Regionchef Syd, Rikshem.

I samarbetet med Rikshem agerar CLEVER som laddoperatör. Det innebär att CLEVER kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna samt ansvara för erbjudandet till elbilsförarna t.ex. vägledning och kundservice. Den nya laddstationen är placerad på besöksparkeringen vid parkeringen på Elinebergsplatsen och kommer därmed vara tillgänglig för allmänheten. Stationen är en destinationsladdare med en effekt på upp till 22 kW som gör det möjligt att ladda bilen på tre-fyra timmar. På CLEVERs smartphone-app kan man se alla publika laddstationer i CLEVERs laddnätverk.

– De flesta elbilister laddar batteriet hemma eller vid arbetsplatsen, men det är god service att erbjuda laddning på centrala parkeringsplatser. För elbilisterna känns det bra att kunna fylla på sitt batteri när man ändå gör sina ärenden, säger Tobias Uppström, försäljningschef, CLEVER Sverige.

Mer information:
Christofer Bernebring, Regionchef Syd, Rikshem, tel. 073-71 70 507
Tobias Uppström, försäljningschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 904
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och har etablerat ett nätverk med snabbladdningsstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. Nu satsar företaget på destinationsladdning och etablerar laddstationer där elbilsförare utför ärenden.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige