Gå direkt till innehåll
Destination Gotland erbjuder snabbladdning till elbilar

Pressmeddelande -

Destination Gotland erbjuder snabbladdning till elbilar

Destination Gotland har inlett ett samarbete med CLEVER Sverige om laddning av elbilar. Två nya snabbladdningsstationer är redan på plats vid färjeläget i Nynäshamn och Oskarshamn.

Destination Gotland har inlett ett samarbete med CLEVER Sverige om laddning av elbilar vid färjeläget i Nynäshamn och Oskarshamn. Det innebär att CLEVER kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna samt ansvara för erbjudandet till elbilsförarna t.ex. vägledning och kundservice. I Oskarshamn är laddstationen placerad utanför grindarna vid incheckningen och blir därmed tillgänglig för allmänheten. Ambitionen är att laddningsstationen ska placeras på liknande sätt i Nynäshamn, men för att möjliggöra tjänsten snabbt för Destination Gotlands resenärer till Gotland är laddningsstationen för närvarande placerad innanför incheckningsområdet.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVER har etablerat ett nätverk med fler än 50 snabbladdningsstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. Nu satser företaget på destinationsladdning och bygger laddstationer där elbilsförare har ärenden, bl.a. vid tåg och flyg.

– Förra året installerade vi tillfälliga snabbladdningsstationer i hamnarna i samarbete med Destination Gotland som ett led i vårt Almedalsevent. Vi är mycket glada för att erbjudandet om snabbladdning var uppskattat – inte bara hos elbilsförarna, men även hos Destination Gotland och att laddstationerna nu är på plats igen på deras initiativ, säger Fredrik Nordin, vd för CLEVER Sverige.

Destination Gotland bedriver på uppdrag av svenska staten färjetrafiken mellan Visby, Nynäshamn och Oskarshamn. Färjetrafiken är ett av Europas modernaste trafiksystem till sjöss, bestående av fyra snabbgående fartyg. Årligen transporterar Destination Gotland cirka 1,65 miljoner passagerare, 517 000 personbilar och 750 000 längdmeter gods. Under sommarsäsongen kör färjorna upp till 18 turer per dygn. Destination Gotland arbetar aktivt för att reducera fartygens miljöpåverkan och bidrar nu också till att göra det lättare att resa längre med elbil.

– Vi jobbar kontinuerligt med vårt miljöarbete såväl som att göra Gotland mer tillgängligt. Därför är det naturligt för oss att hjälpa till och underlätta för alla som reser till och från ön med elbil, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Laddarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda på CLEVERs stationer. Laddningstiden för att ladda ett tomt batteri till 80 % är ca 30 minuter.

På CLEVERs smartphone-app kan man se alla publika laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig, se vilka typer av uttag den har och ta del av aktuell driftinformation.

Mer information:
Henrik Cars, Vice VD, Destination Gotland, henrik.cars@destinationgotland.se
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är för närvarande ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige