Gå direkt till innehåll
De två nya laddstationerna från CLEVER i Simrishamn
De två nya laddstationerna från CLEVER i Simrishamn

Pressmeddelande -

CLEVER sätter upp laddstationer i Simrishamn

På biltorget i Simrishamn står nu två nya 22 kW laddstationer för elbilar från CLEVER. Dessa är ytterligare ett tillskott till CLEVERs publika laddnätverk och en del av EU-projektet MECOR som omfattar 120 nya laddstationer i Öresundsregionen under 2017.

Laddstationerna fungerar för alla elbilar och laddhybrider och kan ladda två bilar vardera samtidigt. De står på biltorget och kan användas av alla som har ett laddkort från CLEVER. Därmed är det enkelt att ladda bilen när man exempelvis parkerar för att göra ärende.

 -De nya laddstationerna i Simrishamn ger en bra laddmöjlighet för lokala elbilsförare och stärker det publika laddnätverket i denna region, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk som i dagsläget omfattar drygt 1 000 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i CLEVERs laddnätverk har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen.

Innan utgången av 2017 kommer CLEVER sätta upp totalt 120 nya 22 kW laddstationer som var och en kan ladda två bilar. Laddstationerna är samfinansierade av EU´s ’Connecting Europe Facility’-program.

De nya laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Läs mer om projektet på: https://clever.dk/eu-project/ 

Mer information:

Nathalie Kinell, Marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911
Magnus Lindström, Projektledare, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 908

Ämnen


CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt att köra elbil. Företaget erbjuder laddlösningar till privatpersoner, företag, fastighetsägare och offentlig sektor. Företaget har även Sveriges största publika laddnätverk.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige