Gå direkt till innehåll
CLEVER öppnar ny elbilspool vid Stockholm C

Pressmeddelande -

CLEVER öppnar ny elbilspool vid Stockholm C

I samarbete med Move About inviger CLEVER idag en ny elbilspool vid Centralstationen i Stockholm. I bilpoolen finns två stycken Nissan Leaf, tillgängliga för alla med medlemskap hos Move About.

Det är Jernhusen som upplåter de nya grönmålade parkeringsplatserna för bilarna. Platserna finns strax söder om Centralstationen i närheten av utgången Vasagatan. Bilarna är den senaste versionen av Nissan Leaf som är världens mest sålda elbil och utsedd till miljöbästa bil 2016. Dessutom med högsta betyg på krocksäkerhet och en räckvidd upp till 25 mil.

– Bilpoolen har en viktig roll i omställningen till ett hållbart transportsystem. Den erbjuder människor tillgång till bil utan att behöva äga en och skapar utrymme i staden genom att ersätta många privatbilar. Och just elbilen är perfekt i stadsmiljön, den är tyst och ger inga utsläpp. Med den nya bilpoolen i Stockholm gör vi det lätt för ännu fler att köra elbil, säger CLEVERs VD, Fredrik Nordin.

Elbilspoolen i Stockholm ligger i linje med ett aktuellt EU-finansierat projekt, MECOR, där CLEVER har fått stöd till etableringen av laddstationer vid transportknutpunkter i Köpenhamnsområdet och i södra Sverige. MECOR står för “Multimodal e-mobility connectivity for the Oresund Region” och har som syfte att koppla samman användandet av elektrifierade fordon med andra transportformer till, från och runt transportknutpunkter. Pendlare och övriga resenärer i regionen ska få möjlighet att starta eller avsluta sin resa med en elbil i samband med bytet av transportmedel.

− Elbilspooler drivna av förnyelsebar energi är i kombination med tåg, kollektivtrafik, cykel och gång lösningen på klimatmålen om fossilfritt resande. Vi är därför stolta över att nu vara med och inviga elbilspoolen vid Centralen, säger Mikael Kilter, VD på Move About.

Elbilarna i den nya bilpoolen bokas via Move Abouts hemsida www.moveabout.se, där man även kan teckna medlemskap. Laddning vid CLEVERs publika laddstationer ingår i hyran av bilen.

Mer information:

Fredrik Nordin, VD, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911
Mikael Kilter, VD, Move About, tel. 070-566 13 24

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige