Gå direkt till innehåll
CLEVER, Rexel och GARO  i nytt samarbete kring smarta laddlösningar för elbilar.
CLEVER, Rexel och GARO i nytt samarbete kring smarta laddlösningar för elbilar.

Pressmeddelande -

CLEVER och Rexel tecknar avtal gällande laddprodukter från GARO

CLEVER och Rexel inleder samarbete kring smarta laddlösningar för elbilar. Detta innebär att CLEVER erbjuder laddprodukter från GARO som paketeras tillsammans med bolagets tjänsteerbjudanden; lagerhållning och leverans till slutkund hanterar Rexel. Målsättningen är att erbjuda marknadens bästa sortiment av produkter, tjänster och installation inom laddsystem och paketera attraktiva erbjudanden.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör och levererar laddlösningar till privatpersoner, företag, kommuner, fastighetsbolag och hyresvärdar med målsättning att det ska vara lätt att ladda såväl som att erbjuda laddning. CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. I samarbetet med GARO och Rexel kommer CLEVER att erbjuda sina tjänster i ett attraktivt paket med GAROs produkter via Rexels distributionskanaler.

– Vi är glada över samarbetet, och tillsammans med GARO och Rexel kan vi nu erbjuda smarta lösningar som gör det ännu lättare för företag, fastighets- och markägare att erbjuda laddning. Det kommer ha en stor påverkan på elbilsförarens tillgång till laddning och gynna omställningen till elbil, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige AB.

Rexel Sverige AB är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 35 länder. I Sverige har Rexel en stark position med verksamhet på 63 platser och ambitionen är att vara den ledande distributören av laddsystem i Sverige. I samarbetet med GARO och CLEVER kommer Rexel att ansvara för lagerhållning, orderhantering och leveranser.

– I och med detta samarbetsavtal kommer vi att kunna erbjuda våra kunder både professionella produkter och tjänster kopplade till varandra. Det är ett unikt samarbete som kommer alla laddhydrid- och elbilsåkare till gagn för att öka tillgängligheten av laddning i Sverige. Att det också gör att vi bidrar till ett fossilfritt Sverige är ett plus och något som vi verkligen brinner för”, säger Martin Cederström Marknads & Affärsutvecklingschef på Rexel.

GARO är nordens ledande tillverkare av laddutrustning med marknadens bredaste sortiment av laddstolpar och laddstationer för elbilar. Produkterna tillverkas i Gnosjö, Småland och företaget arbetar kontinuerligt med produktutveckling. Under hösten 2016 började GARO leverera en ny generation semisnabba laddare; LS4 samt nya smarta versioner av laddboxen GHL.

– Vi är stolta och glada att få förtroendet att leverera laddlösningar till CLEVER i samarbete med Rexel. Vi tror att vår nya generation laddare kommer att bli uppskattade av elbilsåkare. Antalet laddstationer kommer att spela stor roll i den framtida volymutvecklingen av laddbara fordon, säger Stefan Jonsson CEO på GARO.

Mer information:

Patrik Andersson, försäljningsdirektör GARO, tel: 076-14 84 444

Martin Cederström, marknadschef, Rexel Sverige, tel. 076-80 31 839

Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige