Gå direkt till innehåll
En av de nya laddstationerna i Degerfors
En av de nya laddstationerna i Degerfors

Pressmeddelande -

CLEVER och Degerfors Energi erbjuder laddning för elbilar

Den 12 december invigde Degerfors Energi tre laddstationer från CLEVER. Därmed blir det lätt att ladda elbilen i Degerfors som får en snabbladdare och två destinationsladdare. Laddstationerna är ytterligare ett tillskott till CLEVERs publika laddnätverk som är störst i Sverige.

Tillsammans med CLEVER satsar Degerfors Energi nu på att bygga laddinfrastruktur för elbilar som ett led i sitt långsiktiga hållbarhetsarbete. Degerfors Energi har under en längre tid arbetat aktivt med minskningen av fossila bränslen och att gynna omställningen till elbil genom att erbjuda laddning blir ytterligare ett viktigt steg i arbetet.

De nya laddstationerna passar alla laddbara bilar på marknaden. De står vid Torgkällaren, tågstationen på Degerfors Energi på Gjuterigatan. För att kunna ladda behövs ett laddkort från CLEVER som kan köpas på ICA Kronhallen eller clever.nu

-Vi är mycket glada över att nu kunna inviga de första publika laddstationerna i Degerfors. Till vår hjälp har vi haft bidraget från Naturvårdverkets satsning Klimatklivet. Satsningen innebär att boende och genomresande kan ladda sin elbil i vår kommun, säger Peter Lilja, VD på Degerfors Energi AB.

De nya laddstationerna ingår i CLEVERs publika laddnätverk, som i dagsläget har drygt 1 000 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Samtliga laddstationer i CLEVERs laddnätverk har en effekt på minst 22 kW för att göra det lätt för elbilsförare som behöver ladda snabbt och enkelt längs vägen. I samarbetet med Degerfors Energi är CLEVER laddoperatör. Det innebär att CLEVER tillsammans med Degerfors Energi kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna. Utöver det erbjuder CLEVER kunderna laddhjälp dygnet runt, hela veckan.

– Tillsammans med Degerfors Energi skapar vi nu ännu fler laddmöjligheter för elbilister och är glada över att ha fått förtroendet som deras laddoperatör. Etableringen av de nya laddstationerna gynnar omställningen till elbil och vi fortsätter göra det lätt att köra elbil, säger Peter Lindqvist, Key Account Manager på CLEVER Sverige.

Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Peter Lilja VD, Degerfors Energi, 070-484 91 99

Peter Lindqvist, Key Account Manager, CLEVER Sverige AB, 070-00 33 28

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt att köra elbil. Företaget erbjuder laddlösningar till privatpersoner, företag, fastighetsägare och offentlig sektor. Företaget har även Sveriges största publika laddnätverk.

CLEVER har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige