Gå direkt till innehåll
CLEVER laddar elbilar i Stockholm

Pressmeddelande -

CLEVER laddar elbilar i Stockholm

Laddoperatören CLEVER fortsätter att utveckla nätverket av snabbladdare till elbilar och har driftsatt en laddstation på Statoils fullservicestation Frescati i Stockholm. Snabbladdaren är en av flera som är planerade i Stockholmsområdet under året.

Driftsättningen av snabbladdaren markerar startskottet för CLEVERs etableringen av laddstationer i Stockholm. Under 2016 kommer företaget att öppna ytterligare en handfull snabbladdstationer vid infartsvägarna samt ett 20-tal laddplatser vid centralt placerade parkeringar. 

- CLEVER ska göra det lätt att köra elbil. Över 40 % av de elektrifierade fordonen i Sverige rör sig dagligen i Stockholmsregionen. Det är därför viktigt för oss att etablera ett utbud av publika laddmöjligheter för att tillgodose våra kunders laddbehov i området. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Den nya snabbladdaren är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda på CLEVERs stationer. Laddningstiden för att ladda ett tomt batteri till 80 % är ca 30 minuter.

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på Statoils station. Det innebär att alla elbilsförare, även de som inte redan är CLEVER-kunder, kan köpa ett laddkort på plats och ladda sin bil.

CLEVERS laddnätverk utökas hela tiden och på CLEVERs smartphone app kan man se om stationen är ledig och vilka kontakter som erbjuds. Om en laddare är tillfälligt ur funktion syns även denna information i appen.


Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och ägs av Öresundskraft AB och Jämtkraft AB.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige