Gå direkt till innehåll
CLEVER laddar elbilar i Årjäng

Pressmeddelande -

CLEVER laddar elbilar i Årjäng

Laddoperatören CLEVER bygger vidare på sitt laddnätverk och driftsatte förra veckan en snabbladdare för elbilar på Statoils fullservicestation i Årjäng. Driftsättningen är ett led i etableringen av ett landsomfattande stationsnätverk för snabbladdning i Sverige. Laddaren i Årjäng är ett viktigt led i infrastrukturen för norska elbilsturister.

Totalt finns nu 15 snabbladdare i CLEVERs laddnätverk för elbilar. Ytterligare ett tjugotal är planerade för 2015. Laddaren i Årjäng är strategisk placerad på E18 och gör det lättare för elbilsförare att ta elbilen mellan Oslo och Stockholm.

– Vi har kommit en bra bit med driftsättningen av de planerade laddstationerna längs E4, E6 och E18. Härnäst kommer integreringen av Green Highway. Självklart har vi även kikaren inställt på sträckor som idag saknar elbilsladdning, t.ex. E20, E22 och E4 norr om Stockholm. Vår målsättning är att täcka hela Sverige, säger Magnus Lindström, Projektledare vid CLEVER Sverige och ansvarig för driftsättningen av laddstationer.

De nya snabbladdarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassade för såväl japansk som europeisk standard. Laddarna har CHAdeMO-uttag som laddar bland annat Nissan LEAF med 50 kW, CCS-uttag till laddning med 50 kW av t.ex. BMW i3 och Volkswagen e-up! och e-Golf såväl som Type 2-uttag som passar till Renault ZOE Z.E. och Tesla och laddar med 43 kW.

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på stationerna. Det betyder att alla elbilskunder, även de som ännu inte är CLEVER-kunder, kan ladda sin bil.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

– Omställningen till elbil och möjligheten till laddning går hand i hand. Därför är det viktigt att vi etablerar ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet. Som laddoperatör ska vi göra det lätt att köra elbil, säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen


CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är för närvarande ägt av Öresundskraft och Jämtkraft.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige