Följ Bee Charging Solutions

CLEVER blir Svensk Bensinhandels exklusiva partner för elbilsladdning

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2017 08:10 CEST

CLEVER och Svensk Bensinhandel ingår ett samarbete som ger medlemmarna attraktiva erbjudanden på etableringen av infrastruktur för publik elbilsladdning. Därmed är medlemmarna med och bygger Sveriges största publika laddnätverk för elbilsladdning. Samtidigt öppnas stora möjligheter att attrahera nya kunder till bensinstationerna och stärka miljöprofilen.

CLEVER, Sveriges ledande laddoperatör för elbilar, ingår nu ett samarbete med Svensk Bensinhandel och blir deras exklusiva partner för elbilsladdning under 3 år. Detta innebär att deras medlemmar får förmånliga erbjudanden på laddstationer och betallösningar med tillhörande tjänster enligt CLEVERs publika laddningskoncept. Medlemmarna blir delaktiga i att bygga upp Sveriges största publika laddnätverk och får ett verktyg för att attrahera nya kunder inom gruppen elbilsförare.

Utvecklingen för elbilar sker rasande fort och kommer inom de närmaste åren märkas än mer, även för oss. Det vi kan göra är att försöka ligga rätt och tydligt meddela alla dagens och morgondagens bilister att våra stationer även imorgon kommer serva både bil och bilist. När el och gas blir vanligare måste vi erbjuda ett alternativ. Detta är ett av skälen till att Svensk Bensinhandel har skrivit på ett samarbetsavtal med CLEVER säger Robert Dimmlich, VD på Svensk Bensinhandel.

Svensk Bensinhandel organiserar och företräder bensinhandlare som är fria företagare. Företaget har funnits sedan 1934 och har idag cirka 1 100 medlemmar. Genom samarbetet med CLEVER kan Svensk Bensinhandel nu leverera ytterligare ett mervärde till sin medlemmar och vara med att påverka utvecklingen i branschen.

Omställningen till elbil och möjligheten att ladda går hand i hand. CLEVERs målsättning är att göra det lätt att köra elbil och därför måste vi kontinuerligt utveckla laddinfrastrukturen. Samarbetet med Svensk Bensinhandel gör att vi nu utökar laddnätverket ytterligare, vilket vi är väldigt glada över. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att fler personer ska välja elbil, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige.

CLEVER Sverige AB är Sveriges ledande laddoperatör och gör det lätt för privatpersoner, företag och kommunala aktörer att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. I appen finns information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:
Tobias Uppström, Försäljningschef, CLEVER Sverige, telefon: 070-00 33 901
Robert Dimmlich, VD, Svensk Bensinhandel, telefon 0702-83 91 15

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Bifogade filer

PDF-dokument