Gå direkt till innehåll
Bee Charging Solutions inleder samarbete med Umeå Energi kring elbilsladdning
Bee Charging Solutions inleder samarbete med Umeå Energi kring elbilsladdning

Pressmeddelande -

Bee Charging Solutions och Umeå Energi satsar på elbilsladdning i Västerbotten

I samarbete med Umeå Energi bygger Bee Charging Solutions (tidigare Clever Sverige) ut det publika laddnätverket i norra Sverige. Tillsammans erbjuder bolagen en helhetslösning för elbilsladdning hemma, på arbetsplatsen och längs vägen till regionala elbilsförare.

Nu fortsätter Bee att utveckla sömlösa laddlösningar som tillgodoser behovet på den svenska marknaden. I samarbetet med Umeå Energi erbjuds laddlösningar för privatpersoner, företag och fastigheter i regionen. Från den 1 april ingår även alla Umeå Energis publika laddstationer i Västerbotten i Bee´s nationella laddnätverk. Totalt rör det som om ett tiotal snabbladdare och lika många destinationsladdare i första steget. Under året kommer bolagen stegvis att bygga fler laddplatser tillsammans.

- Vi är glada över Umeå Energis förtroende och att vi nu får möjlighet att bygga ut vårt publika laddnätverk i de norra delarna av Sverige. Därmed tar vi ytterligare ett steg i ambitionen att erbjuda det mest relevanta laddnätverket för våra kunder. Tillsammans med Umeå Energi fortsätter vi att driva omställningen till e-mobilitet, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.

Umeå Energi arbetar för ett hållbart resande i hela regionen och förutsättningar för övergången till hållbara transporter är en prioriterad fråga.

- Tillsammans med Bee erbjuder vi en helhet där all laddning ingår i samma nätverk oavsett om du laddar hemma, på jobbet eller längs vägen. Det ska vara enkelt att bidra med ett minskat klimatavtryck genom att köra elbil i Västerbotten. Samarbetet med Bee är ytterligare ett kliv i den riktningen, säger Eva Lendic Edlund, vd Umeå Energi Elhandel.

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Visionen är en enklare vardag för kunderna och en hållbar framtid för regionen. Energibolaget omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


För mer information:

Magnus Hommel, Key Account Manager, Bee Charging Solutions, telefon 070 003 39 28 

Ämnen

Kategorier


Bee Charging Solutions är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige och driver omställningen till e-mobilitet framåt genom att utveckla framtidens laddlösningar. Vi har Sveriges största publika laddnätverk och  erbjuder kundanpassade laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Bee samarbetar även med flera kända biltillverkare.

Bee Charging Solutions har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige