Gå direkt till innehåll
Bee och Autolease har inlett ett samarbete gällande laddning av eldrivna tjänstebilar
Bee och Autolease har inlett ett samarbete gällande laddning av eldrivna tjänstebilar

Pressmeddelande -

Autolease väljer Bee som partner för laddning till tjänstebilar

Bee Charging Solutions och Autolease inleder ett samarbete kring en ny laddlösning för eldrivna tjänstebilar som förutom laddning hemma, på jobbet och längs vägen, även ger Autolease kunder kontroll över laddningskostnaderna.

Samarbetet innebär att Autolease kan erbjuda sina kunder en helhetslösning för laddning till sina tjänstebilar såväl i förarens hem som i Bee´s publika laddnätverk och på arbetsplatsen. Bee erbjuder även en smidig och integrerad redovisning av laddningskostnaderna på arbetsplatsen och i det publika laddnätverket. Detta möjliggör för Autolease att erbjuda sina kunder en sömlös hantering av laddning oavsett var kunder väljer att ladda sina bilar, samt en enkel redovisning av laddningskostnaderna.

-Tjänstebilar står för en stor del av nybilsförsäljningen och är därför viktiga för Sveriges omställning från fossildrivet till eldrivet. Tillsammans med Autolease, ett av Sveriges ledande leasingbolag med fokus på miljödrivna och framförallt eldrivna tjänstebilar, skapar vi ett samarbete som kommer göra det lätt för företag med tjänstebilsflottor att ställa om till eldrift, säger Fredrik Nordin, vd på Bee Charging Solutions.

Som en del av en helhetslösning levererar Bee en komplett laddlösning med smart laddbox inklusive standardinstallation i hemmet samt en laddlösning så att föraren kan ladda publikt längs vägen och på arbetsplatsen. Bee tillhandahåller även underlag över laddningen och erbjuder föraren laddhjälp via kundservice dygnet runt.

-Vi ser ett stort värde i Bee´s breda laddnätverk och jämte detta en bra produkt- och tjänstemix som vi tror tilltalar många av våra kundföretag och förare som nu ger sig in på resan mot full elektrifiering och en mer hållbar transportlösning, säger Mats Silfver, Country Manager på Autolease i Sverige.

Samarbetet är redan igång och de första kunderna har implementerat laddlösningen för sina tjänstebilar.

För mer information:

Johan Flodberg, Key Account Manager Bee Charging Solutions, telefon: 070 0033944

Nathalie Kinell, CMO, Bee Charging Solutions, telefon: 070 0033911

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bee Charging Solutions är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige och driver omställningen till e-mobilitet framåt genom att utveckla framtidens laddlösningar. Vi har Sveriges största publika laddnätverk och  erbjuder kundanpassade laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Bee samarbetar även med flera kända biltillverkare.

Bee Charging Solutions har sitt huvudkontor i Helsingborg och ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige