Följ Bee Charging Solutions

Ängelholm Helsingborg Airport erbjuder laddning med CLEVER

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2017 08:10 CEST

CLEVER laddstation på Ängelholm Helsingborg Airport

Nu blir det ännu lättare ladda elbilen på Ängelholm Helsingborg Airport. I samarbete med CLEVER utökar flygplatsen nu med ytterligare 4 laddstationer, och CLEVER har satt upp 2 laddstationer som en del av EU-projektet MECOR. Därmed erbjuder flygplatsen totalt 20 laddplatser och är därmed en av de största anläggningarna i CLEVERs publika laddnätverk.

Samtliga laddstationer ingår i CLEVERs publika laddnätverk och fungerar för alla elbilar och laddhybrider. Dessa finns på både terminalparkering 1 och 2 och kunden behöver ett laddkort från CLEVER för att kunna ladda på laddstationerna. Laddkort finns att köpa i informationsdisken på flygplatsen och går även att beställa på clever.nu

Ängelholm Helsingborg Airport fortsätter att medverka i omställningen till miljövänligare fordon och erbjuder våra kunder fler laddplatser vid flygplatsen. Utbyggnaden är andra etappen, där vi går från 8 till 20 tillgängliga laddplatser. Vi ser att våra laddplatser används frekvent av våra kunder, och vill fortsatt möta kundens behov genom denna utökning säger Ulf Svensson, Flygplatschef vid Ängelholm Helsingborg Airport.

CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Under 2017 ska CLEVER etablera totalt 120 nya laddstationer vid trafikknutpunkter i södra Sverige och Köpenhamnsregionen som en del av det EU-finansierade projektet MECOR, ”Multimodal e-mobility connectivity for the Oresund Region”. Projektets syfte är koppla ihop användandet av elbilar med andra transportformer runt transportknutpunkter. Pendlare och resenärer i Öresundsregionen får därmed möjlighet att starta eller avsluta sin resa med elbil i samband med byte av transportmedel.

De nya laddstationerna är av märket LS4 och levereras av den svenska tillverkaren GARO. Varje laddstation har två uttag. Alla laddstationer i CLEVERs publika laddnätverk finns tillgängliga i CLEVERs app. Här finns även information om laddstationen är ledig, vilka typer av uttag den har samt aktuell driftinformation.

Mer information:

Ulf Svensson, Flygplatschef, Ängelholm Helsingborg Airport, tel. 0708-687050
Nathalie Kinell, Marknadschef, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddlösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg och är ägt av Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Bifogade filer

PDF-dokument