Gå direkt till innehåll
Snabbladda på väg till fjällen under sportlovet med Mer, Audi, Skistar och Jämtkraft

Nyhet -

Snabbladda på väg till fjällen under sportlovet med Mer, Audi, Skistar och Jämtkraft

Under sportlovsveckorna kan alla som vill ta elbilen till fjällen snabbladda i Sveg där Audi sätter upp en mobil laddstation med åtta laddplatser för att underlätta i sportlovstrafiken. Snabbladdarna kommer att ingå i Mer’s publika laddnätverk och platsen är utvald tillsammans med elbilsförare som planerar att köra till fjällen under sportlovet.

Den mobila laddstationen i Sveg är ett samarbete mellan Audi, SkiStar, Jämtkraft och Mer Sverige. Snabbladdarna kommer att ingå i Mer’s publika laddnätverk, ha en effekt på upp till 150 kW och totalt kommer åtta bilar att kunna ladda samtidigt. Sveg är en knutpunkt för många fjällresenärer och laddarna kommer att vara placerade vid Medborgarhuset med gångavstånd till butiker, matställen, toaletter och andra serviceställen.

- Samarbetet med den mobila lösningen för snabbladdning under sportlovsveckorna är ännu ett exempel på hur vi tillsammans med våra partners fortsätter att göra det enkelt att resa hållbart längs de svenska vägarna. Det är en smidig lösning för att snabbt möjliggöra tillgänglig snabbladdning och underlätta för elbilsföraren att nå sin destination under sportlovsveckorna när det blir ett högt tryck på laddplatserna längs vägen, säger Tobias Uppström, Head of Sales and Marketing på Mer Sverige.

Laddarna ingår i Mer’s publika laddnätverk och syns i vår laddkarta och app, Mer Connect Sverige . Elbilsföraren erbjuds flera olika betalningsalternativ. Den som redan har ett abonnemang hos Mer kan använda sin RFID-bricka eller Mer’s app för att ladda. Audi-kunder som har Audi Charging eller e-tron Charging-kort kan använda detta precis som vanligt. Detsamma gäller kunder som använder någon av VW-koncernens laddningstjänster. Dessutom är snabbladdarna även tillgängliga för kunder som använder andra operatörer som har ett roamingsamarbete med Mer. För den som vill ladda utan abonnemang finns vår drop-in lösning i appen Mer Connect Sverige.

- Elbilsförsäljningen ökade enormt förra året. Vi fick 95 .000 nya elbilister på vägarna och många av de totalt ca 200 .000 vill ta sin elbil till fjällen. Audi har ett smart koncept med återanvända batterier i en mobil lösning som är perfekt för tillfälliga behov med hög belastning, säger Irene Bernald, kommunikationschef på Audi Sverige.

Laddstationen baseras på ett flexibelt koncept från Audi med två s.k. Power cubes fyllda med återvunna batterier som enkelt ansluts till det befintliga elnätet. Batterilagret fungerar som en stor powerbank som laddas upp framförallt under natten.

Snabbfakta

  • Laddstationen är placerad centralt i Sveg vid Medborgarhuset, Ringvägen 2, längs E45.
  • Snabbladdarna är på plats under sportlovsveckorna 7-10
  • Effekt: Upp till 150 kW. Om två bilar laddar blir effekten 150 kW om fyra bilar laddar samtidigt blir effekten 75 kW per bil när batterilagret är helt uppladdat.
  • Laddstationen är öppen för alla elbilar med europeiskt CCS-uttag.
  • En Power cube är fylld med återanvända batterier från 5,5 Audi e-tron testbilar
  • Snabbladdarna ingår i Mer’s publika laddnätverk.


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige