Gå direkt till innehåll
CLEVERs snabbladdningsstation på plats vid BilCity i Visby.
CLEVERs snabbladdningsstation på plats vid BilCity i Visby.

Nyhet -

Ladda elbilen på väg till Almedalen

CLEVER erbjuder snabbladdning för alla som tar med sig elbilen till Gotland. I samarbete med Destination Gotland, ABB och Volkswagen etablerar CLEVER snabbladdningsstationer på tre ställen, både i och utanför Almedalen.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddlösningar. CLEVERs målsättning är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning. CLEVER har etablerat ett nätverk med fler än 50 snabbladdningsstationer längs Sveriges mest trafikerade vägar. Allt utifrån devisen att det ska vara lätt och tillförlitligt att köra elbil.

Så även under Almedalsveckan. CLEVER Sverige har satt upp tre temporära snabbladdningsstationer på – och på väg till - Gotland: vid BilCity på Färjeleden i Visby, vid färjeläget i Oskarshamn samt färjeläget i Nynäshamn.

I Oskarshamn och Nynäshamn är snabbladdningsstationerna etablerade i samarbete med Destination Gotland. Laddarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda på CLEVERs stationer. Laddningstiden för att ladda ett tomt batteri till 80 % är ca 30 minuter.

I Visby samarbetar CLEVER med Volkswagen om laddning till företagets Instant Test Drive-bilar. Genom Volkswagen Instant Test Drive kan du provköra en laddhybrid eller elbil från Volkswagen under 3-8 juli. Boka din provkörning på instanttestdrive.com så kommer en bil inom kort att köras fram till den plats du önskar. Gäller kl. 09-18 i zoner i och kring Visby där biltrafik är tillåten.

På CLEVERs smartphone-app kan man se alla publika laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig, se vilka typer av uttag den har och ta del av aktuell driftinformation.

Mer information:
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Nina Petersson

Nina Petersson

Presskontakt Marketing Manager 070-0033920

Välkommen till Mer Sweden!

Mer Sweden ingår i den europeiska laddkoncernen Mer och är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Vår ambition är att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig för alla. Vi har ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Mer samarbetar även med flera ledande biltillverkare. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

Mer Sweden
Södra Stenbocksgatan 77
252 47 Helsingborg
Sverige