Följ Bee Charging Solutions

CLEVERs laddnätverk växer

Nyhet   •   Dec 22, 2016 12:06 CET

Snabbladdningsstationen vid Ringarums Värdshus.

Nu blir det lättare att ladda bilen för elbilister i regionen runt Linköping, Norrköping och Katrineholm. Laddoperatören CLEVER utökar sitt laddnätverk och har driftsatt en rad nya snabbladdningsstationer och destinationsladdare. De nya laddstationerna är ett resultat av Tekniska verken i Linköpings storsatsning på elbilsladdning i regionen.

Snabbladdningsstationerna ligger vid Burger King i Katrineholm, vid Ringarums Värdshus och vid Tindered Lantkök och är av typen QC45 som levereras av GARO i Gnosjö. Stationerna är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda. Stationerna i Ringarum och Tindered kompletterar CLEVERs övriga laddningsstationer längs E22. Sträckan mellan Norrköping och Västervik har tidigare saknat snabbladdningsmöjligheter.

Destinationsladdarna finns vid Linköping Resecentrum, på Storgatan i Kisa och i P-huset Druvan i centrala Linköping. De nya laddningsstationerna laddar med en effekt på max. 22 kW. Stationerna har inga kablar utan uttag av typ 2 som passar till alla elbilar. Vill man ladda bilen behöver man därför en egen kabel av typ 2, mode 3.

De nya laddplatserna i P-huset Druvan invigdes i veckan och är första etapp av den stora satsningen som Tekniska verken gör tillsammans med Sankt Kors Fastigheter. Totalt kommer 136 laddplatser etableras på Dukatens parkeringsanläggningar runt om i Linköping.

Laddningsstationerna finansieras delvis via Klimatklivet där Naturvårdsverket har tilldelat stöd till Tekniska verken åt lokala klimatinvesteringar. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen är att minska utsläppen som påverkar klimatet.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och gör det lätt för kommunala aktörer, företag och privatpersoner att köra elbil genom att erbjuda olika typer av laddningslösningar. Etableringen av de nya laddningsstationerna är en del av CLEVERs satsning på publik laddinfrastruktur längs landets mest trafikerade vägar och där elbilisterna stannar till. På CLEVERs smartphone app kan man se alla stationer i nätverket. Här kan man också se om stationen är ledig, se vilka typer av uttag den har och ta del av aktuell driftinformation.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911

Bifogade filer

PDF-dokument